Hygiëne op het werk: 6 weetjes

Hygiëne op het werk is erg belangrijk Hygiëne op het werk is erg belangrijk

Een hygiënische werkomgeving is erg belangrijk. Zowel werknemer, werkgever als klant worden er beter van. Ontdek 6 interessante weetjes over hygiëne op het werk.

Minder zieken

Waar veel mensen samen komen, kunnen ook veel bacteriën en virussen aanwezig zijn. Zeker in een besloten omgeving doen die makkelijke de ronde. Regelmatig schoonmaken maakt die verspreiding een stuk moeilijker.

Ventilatie is belangrijk

In een gezonde werkomgeving is er voldoende frisse lucht. Zet dus regelmatig de ramen open en de airconditioning uit. Hou je de ramen normaal gezien dicht? Zet ze dan dagelijks even open bij het begin van de werkdag of tijdens de middagpauze.

Arbeidshygiëne is verplicht

Elke werkgever is bij wet verplicht om preventieve maatregelen te nemen om de hygiëne te bevorderen. Het komt erop neer dat je als werknemer aandacht hebt voor de externe invloeden die de hygiëne bedreigen. En niet onbelangrijk: er kan een controle op de hygiëne in jouw bedrijf gebeuren.

Eten doe je best samen

Wie heeft al niet snel even gegeten achter zijn pc? Handig, want je kan wat tijd winnen. En toch kan je beter niet eten aan je bureau. Kruimels en andere etensresten belanden op je toetsenbord of je muis en geven bacteriën vrij spel. Bovendien is samen met je collega’s eten een goede manier om even je hoofd vrij te maken.

Minder ergernis

Een gebrek aan hygiëne leidt tot ergernis. Veel mensen ergeren zich aan collega’s die het niet zo nauw nemen met de elementaire hygiëne. Maar ook de werkgever kan een steentje bijdragen door te zorgen voor een grondige en regelmatige schoonmaak. En door persoonlijke hygiëne op het werk bespreekbaar te maken.

Bewustmaking loont

Maar liefst 1 op 3 mensen wast zijn handen niet na het toiletbezoek op het werk. Het is slechts één cijfer dat aantoont hoe belangrijk bewustmaking is. Wijs daarom werknemers en collega’s op het belang van een hygiënische werkomgeving.

Benieuwd naar onze professionele schoonmaakdiensten? Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Bo Cleaning - Schoonmaakbedrijf