Handige tips voor een geurvrije keuken

Tips voor een geurvrije keuken Handige tips voor een geurvrije keuken

Je kent het wel: je hebt net heerlijk gekookt maar de geur die in je keuken blijft hangen is minder aangenaam. Gelukkig heeft Bo Cleaning enkele tips die je keuken geurvrij houden waardoor je de volgende ochtend in een frisse keuken aan de dag kan beginnen…

De geur uit potten en pannen halen

Potten en pannen nemen geuren op. Dat is normaal, maar niet zo aangenaam als je een stukje vlees wil braden in de pan waarin je de vorige dag nog vis hebt gebakken. Er bestaat echter een eenvoudige manier om de etensgeur uit je potten en pannen te halen. Vul de pan voor de helft met water, voeg enkele eetlepels witte azijn toe en laat alles eventjes koken. Giet het mengsel van water en azijn weg en je pot of pan is weer als nieuw. De azijn haalt trouwens ook nog andere nare geuren uit de keuken. Handig toch?

Stinkende koelkast?

In de koelkast brengen we heel wat voeding samen. En soms kan dat onaangenaam gaan ruiken. Denk maar aan de geur van bepaalde soorten kaas. Gelukkig bestaan er enkele eenvoudige tricks om die nare geur uit je frigo te houden.

Laat een gebruikt theezakje drogen en leg het op een bordje in je koelkast. Het theezakje neemt de slechte geuren op. Maar het absorbeert ook vocht. Laat het dus niet te lang liggen om schimmel te vermijden… Heb je geen theezakje bij de hand? Koffiegruis helpt ook! Doe de koffie in een kommetje en zet dat een dag of twee in je frigo. Vaarwel vieze geurtjes…

Blijven je handen naar vis ruiken?

Vis is lekker en gezond. En als je met verse vis hebt gewerkt dan blijft de geur wel eens aan je handen kleven. Bo Cleaning heeft een tip voor je klaar om dat te vermijden: was je handen niet met water! Het water zorgt er namelijk voor dat de geur zich op je hand fixeert. Wrijf je handen beter in met het sap van citroen of limoen. Citroensap is het beste middel om je handen van slechte geuren te verlossen. Het helpt dus niet alleen bij vis, citroensap helpt ook tegen de geur van bijvoorbeeld look of ajuin aan je handen. En als citroen te agressief is voor je huid, verdun het sap dan met een beetje water.

Bij Bo Cleaning staan netheid en hygiëne centraal. Heb je vragen over het onderhoud van je huis of je bedrijf of wil je meer weten over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Bo Cleaning - Schoonmaakbedrijf