Enkele tips voor een proper toilet

Tips voor een proper toilet Tips voor een proper toilet

Een vuil toilet oogt niet alleen slecht, het is ook bijzonder onhygiënisch. Of het nu thuis is of in de zaak, het kleinste kamertje vraagt toch wel wat onderhoud. Gelukkig heeft Bo Cleaning enkele tips voor je klaar om je wc snel en makkelijk te reinigen en te onderhouden.

Witter dan wit

Een blinkend, wit toilet oogt natuurlijk het mooist. Maar let op met de producten die je gebruikt om de wc weer als nieuw te laten blinken! Meng nooit producten van verschillende merken met elkaar! Je loopt het risico dat er een chemische reactie ontstaat die giftige dampen afgeeft. Zo vermijd je best ook de combinatie van een chemische WC-reiniger met bleekwater…

Er bestaan ook milieuvriendelijkere oplossingen. Zo kan je aan een liter heet water een glas witte azijn en een half glas sodakristallen toevoegen. In het toilet gieten, goed schrobben, een uurtje laten intrekken en je wc is weer sprankelend wit.

De wc-borstel zelf vraagt ook wel wat onderhoud. Was hem regelmatig in heet zeepwater en spoel dan af in koud water met een paar druppels ontsmettingsmiddel. Vergeet niet om de houder van de borstel ook regelmatig af te wassen!

Het dagelijks wc-onderhoud

Je hoeft je toilet niet elke dag met een chemisch product of met azijn te reinigen. En toch vraagt je wc elke dag een beetje onderhoud. Best kan je dagelijks de wc-bril zowel bovenaan als onderaan afwassen met een oplossing van een beetje ontsmettingsmiddel in warm water. Daarna droog je de wc-bril af met keukenpapier.

De buitenkant van je toiletpot was je zeker één keer per week af. Let er wel op dat je de schoonmaakdoek enkel voor je wc gebruikt en voor niets anders!

Bij Bo Cleaning weten we hoe belangrijk netheid en hygiëne zijn. Heb je vragen over het onderhoud van je woning of bedrijf of wil je meer weten over één van onze diensten, neem dan zeker contact met ons op!

Contacteer ons

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Bo Cleaning - Schoonmaakbedrijf